U pucnjavi u Bugarskoj poginuo policajac, trojica povređena

0

Jedan policajac je poginuo, a trojica su povređena u centralnom delu Bugarske u gradu Ljaskovec kada su pokušali da saslušaju muškarca koji je preti direktoru obližnje osnovne škole i nastavnom osloblju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Cvetlina Jovčeva, napadač je uhapšen, zadobio je povrede, ali je živ, preneo je AFP.

Petko Savov (53) koji pati od poremećaja ličnosti, zabarikidirao se u svom stanu koji se nalazi preko puta osnovne škole u Ljaskovecu i otvorio vatru na pripadnike specijalne policije, koji su došli da ga uhapse rano jutros.

Policija je prethodno imala nameru da ga ispita jer je direkotru škole poslao seriju poruka u kojima je pretio njemu, nastavnom osoblju i učenicima.

“On je rekao da se iz škole čuje velika buka, koja smeta njemu i njegovoj majci i dodao da je on lovac i da bi stvari mogle da se završe loše
“, izjavio je direktor škole Nikolaj Kozuharov radiju BNR.

Mediji prenose da je Savov nezaposlen, da nije napuštao svoj stan od 2011. godine i da ima dva karabina i dve druge puške, ali da su mu dozvole za posedovanje oružja istekle pre nekoliko godina.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.