Oliver Ivanović: Sada sam bezbedniji

On je rekao da je sada na sigurnom blizu porodice koja mu može doći u posetu, blizu advokata i da sa mnogo više optimizma gleda na budućnost.

"Duboko sam svestan da ću politicki motivisanu optužnicu morati da pobijem u mučnom postupku koji je tek preda mnom i mojim advokatima"
, naveo je Ivanović u pismu iz mitrovičkog pritvora gde je prebačen pre nekoliko dana iz Prištine.

"Primećujem ogromnu razliku u uslovima i osećaju bezbednosti, redu koji vlada, ali to nije najvažnije, već činjenica da me ovde tretiraju kao optuženog, ali i nevinog dok sud ne kaže drugacije. Napokon ću moći da izadem na vazduh, i da slobodno prošetam u ogradjenom prostoru, po pravilima koja važe u zatvoru, ali sa osećajem odredene slobode i ljudskih uslova"
, napisao je Ivanović.

Za potpunu slobodu se tek moram izboriti u postupku. I vi se borite za moju, ali i svoju slobodu, na primeren i dostojanstven način, tako što će te na dužnostima raznih prestavnika obavljati poslove koji su od važnosti za normalizaciju života građana u Kosovskoj Mitrovici, kazao je Ivanović.

Ivanović se još jednom zahvalio svima koji su ga podržavali, pre svega gradjanima Kosovske Mitrovice i severa, Vladi Srbije u ostavci, premijeru i prvom potpredsedniku vlade Srbije, ministru zaduženom za KiM, drugim ministrima i političarima, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, prijateljima i saradnicima.

On je u pismu koje je potpisao kao "politički zatvorenik" pozvao građane da glasaju na nedeljnim parlamentarnim izborima koji će biti sprovedeni i u Pokrajini i naveo da treba da se bore za svoju slobodu onako kao što ceo civilizovani svet radi .

"Glasajte po svojoj savesti i sopstvenom mišljenju. Ne potcenjujte sebe i svoj glas olako se odlučujući prema ličnim simpatijama ili antipatijama. Dajte glas onome za koga verujete da može nešto da uradi za našu zemlju, a time i za vas i vašu porodicu"
, poručio je Ivanović.

Izvor: Blic

Pogledajte još