U Kini se "lambordžini" pravi za 500 funti: Ovaj dečak njime ide u školu

Da se može biti vlasnik luksuznog automobila bez puno para potvrđuje slučaj dečaka iz Kine, koji vozi ni manje ni više nego - "lambordžini". Mališan ima ovaj auto samo zahvaljujući velikoj ljubavi. Naime, maleni Kinez ima repliku čuvenog sportskog četvorotočkaša, koju mu je napravio njegov deda.

Gio je iz mesta Cengcou, koje se nalazi u centralnoj Kini, u provinciji Henan. Ovaj pedesetogodiši poljoprivrednik je, iz ljubavi prema svom unuku, napravio kopiju "lambordžinija". Trebalo mu je šest meseci, a za materijal je potrošio oko 500 funti. U pravljenju je koristio fotografije koje je našao na internetu, a na kraju je kupio i logo koji je zalepio na haubu i volan.

Neverovatna imitacija italijanskog sportskog automobila može da dostigne brzinu od 26 kilometara na sat. Motor je opremljen sa pet ugrađenih baterija, a minijaturni "lambordžini" ima i retrovizore, sirenu, ugrađen stereo sistem, a navodno može čak i da vozi u rikverc.
- To je samo igračka za mog unuka. Ali, mogu da ga vozim u školu u njoj. To je mnogo bolje nego električni bicikl - rekao je Gio.

izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još