Ćutanje je zlato: Teme o kojima se ne raspravlja u radnom okruženju

Foto: freedigitalphotos.net

Ponekad se ne čini tako, ali radno mesto je poput džungle, s profesionalnim predatorima na svakom koraku. Upravo zato, teško je oceniti kome se može verovati.

1. Plata

Stručnjaci upozoravaju kako je rasprava o plati apsolutni broj jedan koji treba izbegavati na radnom mestu. Takve rasprave potiču ljubomoru i nesklad, jer uvek postoje oni koji su uvereni da rade i zaslužuju više, a to može lako dovesti do napetosti u radnom okruženju.

2. Pijane noći

Zalome se i direktorima, ali o tome se ne priča, jer je vrlo lako steći lošu reputaciju i izgubiti poverenje da si odgovorna i pouzdana osoba, bez obzira na pokoju ludu žurku.

3. Problemi s partnerom

To su stvari koje se raspravljaju s prijateljicama. Kao prvo, vrlo verovatno da ti kolege neće iskreno reći što misle o svemu tome, jer niste toliko dobri pa se pitamo koja je poenta priče. Drugo, ostavićeš utisak da si osoba koja se večito na nešto žali i slaba za potrebne i odlučne promene. Kao treće, bit će im neugodno idući put kad ga vide.

4. Prekršaji iz prošlosti

Bilo što što jednog dana može biti iskorišćeno protiv tebe na radnom mestu, ono je što se ne izgovara naglas u radnom okruženju.

5. Ko ti je drag, a ko ne

Verujemo da popularno tračarenje može na neki način pomoći u izgradnji veza između ljudi, ali ono se može i proširiti poput virusa, a neko uvek nastrada. Znamo da je teško ostati neutralan, ali pokušaj to praktikovati što je više moguće.

Index.hr

Pogledajte još