Sukobi u Harkovu, dvoje poginulio, uhapšeno 30 ektremista

Ruske vlasti potvrdile su da je bilo pokušaja elektronskih napada na ruske stelitske tv stanice, sajtove državnih organa i Narodne banke Rusije. Ometanje je došlo iz zapadne Ukrajine, a rusko ministarstvo za telekomunikacije je upozorilo da će osobe koje su to pokušale snositi posledice.

U Harkovu je uhapšeno oko 30 ekstremista zbog noćašnjih sukoba u kojima su dve osobe poginule a najmanje dve povređene. Operacija hapšenja ekstremista iz radikalne organizcaije Desni sektor, koji su se sukobili sa lokalnim aktivistima u Hakrovu je završena, izjavio je danas šef policije za region Harkova Anatolij Dmitrijev.

Oko 30 ekstremista je uhapšeno i policija sada pokušava da utvrdi njihov identitet jer sa sobom nisu imali pasoše, dodao je on, preneo je Itar Tass.

U sukobima lokalnih aktivista i ekstremista koji su došli iz zapadnog dela zemlje, dve osobe su poginule i najmanje dve su povređene, potvrdio je gradonačelnik Harkova.

Ruska agencija je navela da su ekstremisti pucali iz automatskih pušaka, sa prozora zgrade koja je sedište Desnog sektora, i da su se čule eksplozije šok bombi i molotovljevih koktela koji se bacani sa drugog sprata zgrade.

Izvor: Novosti
Foto: Beta,AP/Vadim Ghirda

Pogledajte još