Ignjatijević: Svaki početak je izuzetno bitan

BEOGRAD, 13. avgusta 2009. (Beta) - Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Nikola Ignjatijević ocenio je da je početak u svakom takmičenju izuzetno važan, te će takav biti i subotnji duel njegovog tima sa Jagodinom u prvom kolu srpskog prvenstva.

Gostovanje u Jagodini će za "crveno-bele" biti i odlična prilika da naprave lepu uvertiru pred duele sa praškom Slavijom u baražu za plasman u Ligu Evrope.

"Idemo da pokažemo koliko vredimo i pobedom napravimo dobru uvertiru za prvi meč sa Slavijom u nastavku borbe za Ligu Evropa. Svaki početak je jako bitan i zbog toga je sigurno da nećemo mislima biti u Pragu, već fokusirani isključivo na Jagodinu", rekao je Ignjatijević za klupski sajt.

Početak nove sezone u Jelen Superligi Srbije fudbaleri Zvezde dočekuju u dobroj atmosferi, stvorenoj zahvaljujući pobedi nad Dinamom iz Tbilisija od 5:2 u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ignjatijević je potvrdio takvu tezu, iako je on zbog bolesti propustio dramatičan revanš susret sa gruzijskim timom.

"Atmosfera je odlicna, ali... svi znamo da kada Zvezde gostuje negde to je uvek motiv više za domaćina", upozorio je Ignjatijević.

"Svi znamo i šta predstavlja Zvezda u domaćim, evropskim i svetskim okvirima. Dobro se zna šta armija navijača očekuje od nas. Jedno je sigurno, na svakoj utakmici daćemo sve od sebe, ići na pobedu, a što i da se ne borimo za pobedu", naveo je levi bek Zvezde, uprkos činjenici da je ekipa u prelaznom roku pretrpela značajne izmene.

Ignjatijević se složio i sa ocenom da će glavni rivali njegovom timu za osvajanje titulu šampiona Srbije biti Partizan i Vojvodina.

Novi prvoligaši, sa druge strane, biće u najvećoj opasnosti od ispadanja iz Superlige, jer će im, prema rečima Ignjatijevića, nedostajati iskustva.

Pogledajte još