Lažna obaveštenja o poskupljenju struje zatrpala sandučiće

Ovih dana lažna obaveštenja iz kompanije “ESP Beograd” o navodnom poskupljenju struje od 1. aprila zatrpala su poštanske sandučiće građana koji su se zbog dobijanja tog “pisma” uznemirili i dodatno zbunili. Iz EPS-a, međutim, demantuju da su slali bilo kakvo obaveštenje beograđanima, kao i to da je planirano bilo kakvo poskupljenje električne energije, javlja Telegraf rs.

Mnogi sugrađani su se zabrinuli kada su u svojim poštanskim sandučićima zatekli obaveštenje iz “ESP Snabdevanja” o poskupljenju struje za 20 odsto od 1. aprila ove godine.

“Obaveštavamo vas da će zbog promene Pravilnika o tarifnom sistemu za obračun električne energije za tarifne kupce cena električne energije od 1. aprila poskupeti za 20 odsto za potrošače sa dvotarifnim brojilom, kako za utrošenu energiju po višoj i nižoj tarifi, ali i za one sa jednotarifnim brojilom”, piše u ovom obaveštenju.

Kako su u EPS-u rekli za naš portal radi se o čistoj izmišljotini i lažnom pismu i tvrde da nikakvo planiranog poskupljenja struje neće biti.

Rukovodstvo EPS-a i načelnik beogradske policije saopštili su na vanrednoj pres konferenciji, da su se u Beogradu i još nekim mestima u Srbiji pojavile desetine hiljada falsifikovanih flajera, kojima EPS najavljuje navodno poskupljenje struje za 20 odsto od 1. aprila.

To je apsolutna laž, sračunata na izazivanje haosa i nemira u Srbiji – rekao je direktor EPS Aleksandar Obradović.

On je ocenio da iza toga stoje ekstremističke grupe, ali je istakao da je posao policije da otkrije ko stoji iza te kampanje.

Falsifikovani flajeri sa potpisom EPS ubacivani su u poštanske sandučiće građana na Novom Beogradu, Zvezdari, Obrenovcu i drugim bogradskim opštinama i u mestima u unutrašnjosti Srbije.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još