Šta Una Senić zamera žiriju X faktora

Da li ti je dozvoljena potpuna improvizacija u emisiji “X star”?
– Što se tiče priloga, uvek raspišemo scenario jer radimo skečeve. Kada su u pitanju prilozi koje smo snimali pre lajvova, uglavnom smo bili u fristajl formi. Emisija ide uživo i nikad ne znamo ko će da ispadne, tako da uvek ima prostora za snalaženje i improvizaciju.

Šta je tebi bilo najsimpatičnije, a šta najšokantnije što si doživela družeći se sa mladim talentima?
– Najsimpatičnije u druženju sa kandidatima su njihova snalaženja u ulozi u skečevima. Uvek su skeptični kad im ispričam šta treba da rade, ali čim krenemo da snimamo, opuste se i uživaju. Jedva čekaju svoju ulogu u “X staru”. Super su i u opuštenim situacijama kada pevaju svi zajedno uz gitaru mimo snimanja, onako, za sebe. Najšokantnije je bilo ponašanje kandidata nakon izbacivanja u “But kampu”, nisu to očekivali i na površinu su izletele njihove prave ličnosti, emocije, bes i suze. Razumljivo.

Kako se slažeš sa članovima žirija? Kome najviše zameraš na nekim komentarima upućenim takmičarima?
– Sa svim članovima žirija sam u OK odnosima. Nikome ne zameram ni za šta, prosto oni rade svoj posao, a ja svoj. Nekada mi se samo čini da preterano gaze jedni preko drugih, a preko pleća kandidata. U suštini su korektni i svako od

Ko su bile „Bičarke“
Prvi ženski hip-hop duo u Srbiji. Bez demo-snimka i bilo kakve šminke, „Bičarke“ su provokativnim i tvrdim rimama ostavile prepoznatljiv pečat
i osvojile publiku.

Koliko ti prija povratak na radio?
– Povratak na radio mi veoma prija, uostalom ne bih prihvatila ponudu B92 da nisam ocenila da ovaj posao mogu da radim punim srcem. To mi je nekako poslovna filozofija, ne mogu da radim ništa što me ne ispunjava, prosto nisam tezgaroš i ništa ne radim po svaku cenu.

Imaš li potpunu slobodu kao što je to nekad bilo na Radiju SKC?
– Što se slobode tiče, imam je, ali nekako mi se čini da mi trenutno nije potrebna u tolikoj meri u kojoj sam je imala na Radiju SKC. Potpuno je drugačiji koncept, držim se košuljice, gostiju i pripremam sve unapred, tako da sama sebi, ali i u dogovoru sa producentom, pravim okvire. Posebno mi je drago što sam se B92 radiju priključila na 25. rođendan. Cela programska šema je u znaku jubileja, radiju se vraćaju neke programske vrednosti na koje se možda zaboravilo, počev od “Uzbudilnika”, preko dnevnog programa, pa sve do emisije “Zini da ti kažem”.

Da li je neko odbio da gostuje u tvojoj emisiji?
– Svaka epizoda emisije “Zini da ti kažem” ima temu, neku izreku iz našeg jezika na osnovu koje biram goste. Do sada me niko nije odbio i nadam se da će tako ostati. Tokom prvih mesec dana emitovanja emisije, ugostila sam, između ostalih, i Zorana Kesića, Minju Bogavac, Srđana Dinčića, Dušana Bulića, ali i sa gošćama iz “Pole Dance Fitnessa” održala prvi radijski trening za slušaoce. Radeći hronike Egzita sam nekako zadovoljila jurnjavu za zvezdama, tako da se sada više fokusiram na otkrivanje novih stvari, budućih selebritija ili prosto kvalitetnih mladih, ali i samo kvalitetnih ljudi. Naravno, neću odbiti intervju sa Kelis ili zvezdama serije “True Detective”.

Hoće li slušaoci moći da čuju nešto od “Bičarki na travi” i nedostaje li ti muzička karijera?

– Ukoliko neka od izabranih tema bude zahtevala da se puste “Bičarke”, što da ne? Nedavno sam čula jednu našu pesmu u klubu i baš sam se iznenadila činjenicom da se i dalje slušamo. Muzička karijera mi u tom obliku ne nedostaje jer vrlo često flertujem s muzikom i glumom u okviru TV emisije “X Star”.

Ćerka zaspi pre emisije
Voli li ćerka Srna da gleda tvoje emisije i kako reaguje kada te vidi na TV-u?
– Srna uglavnom zaspi pre emitovanja moje emisije. Kada joj pustim neki od priloga koje sam snimila, nije baš posebno zainteresovana. Nije to za njen uzrast, ona ima svoja interesovanja. Videćemo kad poraste.

Blic