Iron Maiden - trećina ulaznica otisla tri meseca pred koncert!

Prednjače Nemci i Rusi, ali odmah za njima su i Britanci, Italijani, Grci, te svakako brojni fanovi iz okolnih zemalja koji ne žele da propuste veliki spektakl ispod bedema Beogradske tvrđave. Pored toga što je ovaj koncert jedini na području bivše Jugoslavije, ujedno je među svega 19 koncerata popularnih „Mejdena“ u 2014. godini, a cene ulaznica najniže su na celoj „Maiden England“ turneji: 4500 dinara za Fan Pit, 3500 za Parter 1 i 2990 dinara za Parter 2!

Ulaznice se prodaju na preko 40 mesta u Beogradu, među kojima su blagajne Doma omladine, Kombank arene, Bilet centar na Trgu republike i prizemlje SC „Ušće“ koje radi svakodnevno do 22 časa. Pored Beograda, ulaznice mogu fizički da se kupe u svim većim gradovima u zemlji putem lanca „Win Win“ prodavnica, ali i na dodatnih par stotina mesta, širom Srbije i regiona, a čije se adrese i telefoni mogu pronaći pretragom na sajtu Eventim.rs.

Iron Maiden - Run to the Hills (Live at Rock in Rio 2013)

Specijalni gosti na ovom koncertu, kao predrupa, biće popularna švedska metal atrakcija Ghost, nedavno nagrađena i glavnom švedskom diskografskom nagradom „Grammis“ za album „Infestissumam“. Sve popularniji skandinavski bend se sastoji od pet bezimenih utvara i frontmena Pape Emeritusa II, a iako im identiteti još nisu otkriveni, jedan od članova je rekao da je samo pitanje vremena: „Mislim da smo mogli da zadržimo to za sebe jer nije bilo ovakve zainteresovanosti za bend, a to će se promeniti“. U oktobru su izbacili EP sa 5 obrada tuđih pesama pod nazivom „If You Have Ghost“, čiji je producent bio Dave Grohl, a kako upućeni tvrde, lider Foo Fightersa povremeno nastupa uživo sa bendom kao njihov anonimni bubnjar!

Ova godina označava poslednji deo „Maiden England“ turneje koja je počela u Junu 2012. u Severnoj Americi, nastavila se u Evropi i kasnije Južnoj Americi, uključujući i koncert u Rio de Žaneiru za koji je rasprodato 90.000 ulaznica u samo par sati! Iste godine bend je postavio nove rekorde na stadionu „Estadio Nacional“ u Čileu svirajući ispred 60.150 fanova, te pred 95.000 ljudi u engleskom Donington parku 25 godina posle njihovog prvog nastupa na najvećoj rok pozornici na britanskom ostrvu, što je bio i rekordni 5. put da budu vodeći bend na gigantskom „Download“ festivalu! Kada se ova turneja završi na ovogodišnjem jubilarnom 40. „Sonispehere“ festivalu u Knebvortu „Maiden England“ šou videće preko dva miliona fanova širom sveta, dokazujući još jednom da „Mejdeni“ ne nameravaju da uspore trijumfalni niz na samom čelu metal muzike već pune tri decenije.

www.ironmaiden.com

Pogledajte još