Pet istina o vezama koje ne želimo da priznamo

Foto: freedigitalphotos.net

1. U svakoj vezi postoji šef

Jedan od partnera uvek potajno veruje da drugi kontroliše njihovu vezu i da ima moć nad njim. On donosi najvažnije odluke. Iako bi partneri u vezi trebali da budu ravnopravni, zapravo često to nije slučaj, već jedan od njih šefuje vezom i drži sve konce u rukama. Kada se nalazite u takvoj vezi dolazi do nesuglasica jer uvek dolaze svađe oko toga čije roditelje više roditelje više posećujete ili sa čijim prijateljima se više viđate.

2. Prijateljstvo sa bivšim retko funkcioniše

Čak ni u filmovima prijateljstvo među bivšim ljubavnicima ne funkcioniše jer uvek na kraju filma završe zajedno. U stvarnom životu malo je drugačiji ishod. Kada ostanete u prijateljskim odnosima sa osobama sa kojima ste delili seksualni i ljubavni život uvek će doći do onog razgovora šta je moglo biti, bilo da ste vi ili on bili inicijator razgovora. Onda kreću rasprave i svađe, ljubomora ako neko od vas ima novog partnera i narušava se odnos među prijateljima.

3. On mi je samo prijatelj

Ako ste razgovarali o tome da li ste samo prijatelji, ustvari to potpuno nije tačno, jer prijatelji nemaju takve razgovore. Zaptiajte se samo da li ste ikada vodile takav razgovor sa najboljom drugaricom i dobićete odgovor. Ljudi svoje prijatelje nikada ne oslovljavaju sa samo prijatelj jer to samo sa sobom povlači privlačnost koju osećate jedno prema drugom.

4. Neko uvek više voli

Francuzi imaju izreku koja kaže: U svakoj vezi postoji onaj koji ljubi i onaj ko nudi obraz. Tako je i u vezama, Jedan od partnera uvek više voli drugog, ali oni sami to ne primećuju. Posmatrači lako uvide ko je od njih dvoje ponudio obraz, a ko je onaj ko ljubi.

5. Da li se ljubav isplati?

Ljubav donosi mnogo nesuglasica i nevolja, ali i lepih stvari. A kada budete pitali nekog ko je zaljubljen da li se isplati voleti, odgovoriće vam potvrdno, jer sve nevolje i manje lepi trenuci čine vezu posebnom, i na taj način samo zbližavaju partnere.

B92