Novi trag: Malezijski avion viđen iznad Maldiva?!

On je, kao i još nekoliko desetaka ljudi, navodno pretprošle subote oko 6.15 sati ugledao veliki avion, za koji se sumnja da bi mogao biti nestali Boing 777 Malejzian Erlajnsa.

To je najnovija teorija u istrazi misterioznog nestanka aviona s 239 ljudi. Službene potvrde još nema, no malezijski istražioci objavili su da su na simulatoru koji su našli u domu kapetana Zaharija Ahmada Šaha otkrili kako je pokušavao sletanje na pet pisti u Indijskom okeanu.

"Jedna je na ostrvuu Dijego Garsia, tri u Indiji i Šri Lanki, a jedna na Maldivima", objavili su istražitelji i tako dodatno dali na težini navodnom svedočanstvu s Maldiva, s kojeg još nema potvrda kontrole leta o mogućem niskom preletu aviona.

Inače, potraga se proširila i na južni deo Indijskog oceana, a porodice nestalih putnika su u Pekingu najavile štrajk glađu. Zameraju malezijskim vlastima da im ne daju dovoljno informacija.

"Ovo više nema nikakvog smisla. Uvereni smo da nešto znaju, a ne žele nam reći. Neki od nas štrajkovće glađu", rekao je jedan od rodbine nestalih.

Izvor: Alo

Pogledajte još