Uklanjanje bespravnih objekata

KRAGUJEVAC, 14. avgust 2009. (FoNet) - Radnici JP Vodovod danas su uz pomoć mehanizacije počeli da ruše i uklanjaju bespravno podignute pontone i platforme na Gružanskom jezeru kod Kragujevca.

Prema najavama iz Vodovoda, koji gazduje veštačkom akumulacijom, u narednih nekoliko dana s površine Gružanskog jezera biće uklonjeno više od 50 pontona i platformi koje su nesavseni građani podigli bez ikakvih dozvola.

Radnike Vodovoda koji ruše bespravno podignute objekte obezbeđuju pripadnici MUP, a do sada nije bilo incidenata s vlasnicima čiji se objekti uklanjaju.

Voda iz veštačke akomulacije iz koje se snabdeva oko 500.000 stanovnika Kragujevca, Kraljeva i okolnih mesta poslednjih godina ugrožena je bespravnom gradnjom objekata na obalama jezera.

U najužoj sanitarnoj zoni jezera, bez ijedne građevinske i ekološke dozvole, izgrađeno je oko 180 kuća, vikendica i pontona i platformi, a u poslednjih nekoliko meseci zabeleženo je više ekoloških incidenata izazvanih bacanjem otpada i nekontrolisanim ispuštanjem otpadnih voda u jezero.

Pogledajte još