Da li je ovo MH370? Satelit snimio nestali avion iznad prašume!

Satelitsko snimak aviona

Satelitski snimak aviona koji leti iznad džungle osvanuo je na sajtu Tomnod specijalizovanom za pretraživanje mapa, a sliku je na sajt postavio student primenjene nauke sa Tehnološkog fakulteta Nan Kai na Tajvanu, piše "Čajna tajms".

Slika koja nosi oznaku Map654342 poslata je na Tomnod kako bi se preko ovog sajta utvrdila lokacija na kojoj je snimljena.

Takođe, prema najnovijim informacijama, malezijski avion je možda usnimljen na radaru Tajlanda, osam minuta pre nego što je izgubio kontakt sa kontrolnim tornjem.

Avon je nestao sa malezijskog civilnog radara u 1.30 posle ponoći, ali se očitavao i dalje na vojnim radarima, do 2.15 kada je u potpunosti nestao.

I dok se potraga nastavlja, nezadovoljstvo, bol i ljutnja počinje da raste među rođacima nestalih putnika i članova posade.

Malezijski avion je nestao 8. marta, tako da potraga za njim ulazi u 11 dan. Najduže se tragalo za koreanskim avionom 1987, kada je trebalo 14 dana da bi se pronašla olupina. Malezijski avion će tako ako se ne pronađe za nekoliko dana, postati avion koji je najduže nestao.

Kina nije pronašla naznake da je nestali malezijski avion ušao na njenu teritoriju, rekao je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Hong Lei na konferenciji za novinare.

Istražioci veruju da je avion najverovatnije odletio u pravcu južnog dela Indijskog okeana, rekli su izvori bliski istrazi.

Istraga o nestalom avionu zapala je u ćorsokak, jer nema konkretnih dokaza o krivičnom delu, a postoje i sumnje o tome da li će države podeliti svoje vojne podatke koji bi mogli da pokažu pravac leta aviona.


Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.