Miljko Radisavljević: Šarić u ponedeljak pred sudom

To je jedan od dva postupka koji se vode pred posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu.

“U ponedeljak je prvo Šarićevo pojavljivanje na glavnom pretresu i tada će se izjasniti o optužnici, odnosno, da li pre svega želi da iznosi odbranu, da li možda želi da prizna krivično delo ili osporava navode optužnice i dokaze koje smo mi prikupili”, objasnio je Radisavljević, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Sve o hapšenju Darka Šarića pročitajte OVDE.

Tužilac je objasnio da se protiv Šarićeve grupe vode dva paralelna krivična postupka – jedna po optužnici za šverc narkotika, a drugi za pranje novca. Protiv Šarića i njegovih saradnika podignuto je ukupno 13 optužnica – šest za šverc droge, a sedam za pranje novca.

Upitan da li će se, osim na suđenju po ovim optužnicama, Šarić možda pojaviti kao svedok u nekim drugim predmetima, Radisavljević je potvrdio da će biti saslušan kao svedok u predistražnom postupku koji se vodi povodom krivičnog dela odavanje službene tajne. U okviru tog postupka ranije je saslušan Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova.

“Da li će biti još krivičnih postupaka u kojima bi on (Šarić) imao neku drugu ulogu o tome ćemo razgovarati kada budemo završili neke predistražne postupke koji su u toku”, rekao je Radisavljević.

Po šest spojenih optužnica za šverc narkotika optuženo je ukupno 39 članova grupe, a na optuženičkoj klupi, pored Šarića, je svega 11 optuženih. Naime, njih 16 je u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Izvor: RTS

Foto: Beta – Miloš Miškov