Cilj u novoj sezoni afirmacija mladih igrača

BEOGRAD, 14. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon izjavio je da je cilj kluba u novoj sezoni da afirmiše mlade igrače i stvaranje pepoznatljive igre, ali da to ne znači da odustaje od borbe za dva domaća trofeja.

"Očekujem da u ovoj sezoni napravimo prepoznatljiv tim koji će kvalitno igrati. Rezultat nije toliko bitan, već želimo da stvorimo ekipu koja će u budućnosti osvajati prvenstva i Kup Srbije", rekao je Petrović na konferenciji za novinare uoči meča prvog kola Jelen Superlige sa Jagodinom.

Petrović je kazao da je tim Crvene zvezde tek na početku stvaranja. "Nešto smo napravili u ove četiri utakmice kvalifikacija za Ligu Evropa, ali je prvenstvo potpuno drugačije, jer moramo iz utakmice u utakmicu da se dokazujemo i na taj način zajedno da sazrevamo", rekao je Petrović.

On je dodao da ne želi da opterećuje ekipu činjenicom da u poslednjih osam godina Crvena zvezda nije uspela da pobedi u prvom kolu šampionata.

"Nešto smo napravili u ove četiri utakmice kvalifikacija za Ligu Evropa, ali je prvenstvo potpuno drugačije, jer moramo iz utakmice u utakmicu da se dokazujemo i na taj način zajedno da sazrevamo", rekao je Petrović.

On je dodao da ne želi da opterećuje ekipu činjenicom da u poslednjih osam godina Crvena zvezda nije uspela da pobedi u prvom kolu šampionata.

Trener "crveno-belih" rekao je da dobro poznaje ekipu Jagodine, a posebno Pericu Ognjenovića, sa kojim je pre 10 godina radio na "Marakani".

"Perica je uvek bio interesantan i talentovan igrač i ako bude odigrao onako kako zna biće veoma nezgodno za nas. Očekujem da odigramo dobro u Jagodini i da dođemo do dobrog rezultata, a to je pobeda", rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, on i sportski direktor Ivan Adžić odlučili da levi bek Nikola Vasiljević, koji je prethodna dva dana bio na probi, ostane u klubu.

Napadač Crvene zvezde Aleksandar Jevtić rekao je da njegova ekipa nema prava da preti nikome, pa ni Jagodini.

"Upoznali smo dobro tim Jagodine koji je ove sezone znatno promenjen. Postujemo ih kao protivnika, a bio bih zadovoljan sa pobedom, bilo kojim rezultatom", rekao je Jevtić.

Utakmica počinje sutra u 17.30 u Jagodini

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.