MALA ŠKOLA ŠMINKANJA: Gde se nanose bronzer, rumenilo, hajlajter, korektor…

Rumenilo
Rumenilo se stavlja na najizraženiju tačku na obrazima a to je jagodična kost. Izblendujte rumenilo koje ste naneli, da ne biste imale krugove. Ono nikada ne treba tako da izgleda. Nemojte dodavati još rumenila, čak i ako mislite da ste ga malo naneli. Samo rasporedite ono koje ste već naneli. Rumenilo se nanosi u prostoru od jagodične kosti ka liniji kose ali ne skroz do nje. Nanošenje rumenila zavisi i od oblika lica.

Bronzer
Bronzer se nanosi tamo gde najviše pocrnite od sunca. To su: čelo, nos, jagodice i malo brada. Lice se konturiše tako što se bronzer nanosi ispod jagodične kosti (ispod rumenila), duž obe strane nosa, na dnu brade, duž viliice, uz liniju kose i u spoljašnji ugao oka. Izblendujte ga četkicom da ne biste imali oštru liniju i ne preterujte u količini bronzera.

Korektor
Korektori postoje da bi korigovali neke nepravilnosti na koži. Tako postoje oni koji prekrivaju podočnjake, bubuljice, ožiljke i crvenilo. Osobe sa izraženijim linijama i borama trebalo bi da koriste tečne korektore, a za kombinovan tip kože i večernju šminku se savetuju korektori u stiku.konturing-i-hajlating

Postoje korektori u boji kože i u boji. Zeleni korektor se koristi za neutralisanje crvenih tonova na koži kakve su bubuljice i fleke. Žuti se koriste za podočnjake,…Trik je u tome da birate boju korektora koja je komplementarna boji problema koji želite da sakrijete. Dakle, ako imate crvenu fleku, nanesite zeleni korektor. Ako imate ljubičaste podočnjake, nanesite žuti korektor, a ako su plavičasti – upotrebite narandžasto rozi korektor. Ako imate žućkaste modrice, tu je ljubičasti korektor.

Hajlajter i iluminator
Hajlajteri ništa ne prekrivaju iako ih često mešaju sa korektorima. Oni zapravo “osvetljuju” delove lica i naglašavaju ih. Zato dobro povedite računa gde ga nanosite, da pogrešnim nanošenjem ne istaknete ono što želite da sakrijete. I ne preterujte sa hajlajterom. Licu daju blistavost i svežinu.

Iluminatori osim što daju blistavost i ističu delove lica, imaju i donekle prekrivaju. Njime se skreće pažnja sa neke nesavršenosti koju želimo da sakrijemo. Osim toga nema specijalne razlike između njih i hajlajtera. Oba se nanose na vrhove jagodica iznad rumenila, u unutrašnji ugao oka, ispod kost ipod obrva, po sredini nosa, iznad gornje usne i po sredini brade.

Izvor: Lepotica.rs
Foto: Freedigitalphotos.net

Pogledajte još