Seks širom sveta: 10 zabavnih podataka o seksualnim navikama

Najnovije istraživanje, čuvene kompanije za proizvodnju prezervativa odnosi se na različite seksualne navike u Indiji, SAD, Japanu, Južnoj Africi, Australiji, Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Španiji, Singapuru, Meksiku i Brazilu. U anketi je učestvovalo više od 26.000 ispitanika.

10. Muškarci imaju više partnerki nego žene
Istraživanje je pokazalo da muškarci imaju više seksualnih partnera od žena, što je moglo i da se pretpostavi. Jedini izuzetak je Meksiko u kome muškarci imaju samo šest partnera u toku života, dok Meksikanke imaju po čak 14, što je i najviše nego u bilo kojoj drugoj zemlji obuhvaćenoj studijom.

9. Samo je 15 odsto Japanaca zadovoljno svojim seksualnim životom

U proseku, Japanci imaju seks samo 48 puta godišnje, zbog čega i ne čudi da je njih samo 15 procenata zadovoljno svojim seksualnim životom. Kako bi i bili zadovoljni, kad ljubav vode u proseku svakih 7,6 dana.

8. Prosečan Amerikanac gubi nevinost sa 18 godina

Budući da verski i kulturni običaji prilično utiču na doba kada će mlad čovek stupiti u seksualne odnose. Najranije, to jest sa 17,3 godine u odnose stupaju Brazilci, a za njima Nemci, sa 17,8 godina. Za njima prilično kasne mladi u Singapuru i Indiji, sa 22 i 22,5 godine. Prosek za 13 zemalja koje su učestvovale u istraživanju, iznosi 19,3 godine.

7. Sad i Singapur imaju slične seksualne navike
Možda se ne bi reklo na prvi pogled, ali ove dve nacije imaju slične navike u postelji. I jedni i drugi imaju seks u proseku 85 puta godišnje, što je jednom u 4,2 dana. Koliko će neko imati redovne seksualne odnose, naravno, zavisi od ličnog izbora (ili mogućnosti). Britanci, na primer, imaju seks 92 puta godišnje, dok Francuzi i Južnoafrikanci prilično vremena posvećuju seksualnim aktivnostima - 120 dana godišnje, ili tri puta nedeljno. Međutim, dok je 48 odsto Amerikanaca zadovoljno seksualnim životim, samo 35 procenata Singapuraca smatra to isto.

6. 20 odsto Britanki starosti između 25 i 34 godine nije imalo seks u poslednjih mesec dana
Istraživanje je pokazalo da što su osobe starije, manje seksa imaju. Samo 13,5 odsto Britanki između 64 i 74 godine imalo je seks mesec dana pre istraživanja. Neobično je što je isto toliko bez seksa bilo 20 odsto žena i 19,5 odsto mladića.

5. Samo je četvrtina francuza zadovoljna svojim seksualnim životom
Iako je Francuska poznata po romantici, a Francuzi kao senzualni ljubavnici, samo četvrtina stanovnika Francuske zadovoljna je seksualnim životom.

4. U proseku, Indijke imaju samo jednog seksualnog partnera
Od žena u Indiji očekuje se da budu nevine do ulaska u brak. Interesantno je da jedan Indijac ima u proseku šest partnerki, a, kad se uzme u obzir gore navedeno, postavlja se pitanje - ko su te misteriozne partnerke?

3. Meksikanci provode najviše vremena u krevetu

Prosečan Meksikanac vodi ljubav 22,1 minut, što je iznenađujuće, jer su bolji i od Brazilaca (21,4 minut).

2.Meksikanci su seksualno najzadovoljniji
Nacija koja u kojoj seksualni odnos najduže traje, naravno da je i najzadovoljnija svojim seksualnim životom. Njih čak 63 odsto su potpuno zadovoljni, dodajući da se samo vežbanjem dolazi do savršenstva

1.Brazilci imaju najviše seksa
Kvalitet je sigurno bitan, ali kad su cifre u pitanju, Brazilci nadmašuju sve ostale. Oni imaju seks 145 puta godišnje, što je tri puta više od Japana, koji to najređe rade.

Izvor: Žena

Pogledajte još