Da li se vraća Flappy Bird?

To verovatno ne zna niko sem njega, a sudeći prema njegovim izjavama u medijima, ni sam Ngujen nije siguran šta želi da uradi sa aplikacijom koja je zaludela svet.

Iako mu je igra Flappy Bird svojevremeno donosila i do 55.000 dolara dnevno, a u nju je uložio svega tri dana rada, Ngujen nije bio zadovoljan sopstvenim učinkom, ali ni popularnošću koja ga je zatekla.

Igrica je ubrzo na njegov zahtev izbrisana sa Apple Store-a i Google Play-a, a zamenile su je brojne kopije. Potom je Ngujen promenio mišljenje i u velikom intervjuu za „Rolling Stone“ najavio da bi igricu pod određenim okolnostima ipak vratio u život.

A onda se ponovo oglasio na svom Twitter profilu 20. marta i na pitanje jednog tviteraša o eventualnom povratku igre odgovorio da će se Flappy Bird sigurno vratititna App Store, ali ne uskoro.

U čemu je problem, još uvek niko ne zna. U međuvremenu, predstavnici kompanije Nintendo opovrgli su glasine da je Flappy Bird izbrisana zbog njihove tužbe. Iako vizuelno Ngujenov učinak podseća na delove igre Super Mario, Nintento je objavio da nije tužio mladog Vijentamca.


Guardian, Nadlanu

Pogledajte još