Vodeći britanski predavači u Beogradu: Festival Resonate i British Council najavili saradnju

Moniker

British Council i Resonate predstaviće posetiocima neke od vrhunskih predavača, vodećih umetnika i mislilaca iz Velike Britanije. To će biti jedinstvena prilika za povezivanje i razmenu znanja i edukaciju koja spaja vrhunske umetnike i istraživače sa ciljem proizvodnje vrednosti i podsticanja progresivne debate o poziciji tehnologije u umetnostu i kulturi.

Među britanskim predavačima biće Paul Prudence, audio-vizuelni umetnik, izvođač instalacija koji radi sa računskim, algoritamskim i generativnim sredinama, Ilona Gaynor, dizajnerka, umetnica i sineasta i partner u dizajnerskoj firmi The Department of No, zatim Joe Gerhard jedan od članova Semiconductor dua sa Ruthom Džarmanom.
Ovaj duo kroz pokretne slike istražuje prirodne materijale sveta koji nas okružuje, način na koji ga mi doživljavamo i kako se trudimo da ga razumemo.

(old_image) Paul Prudence

Svoje prisustvo na festivalu potvrdio je i Jonathan Puckey, studio Moniker sa sedištem u Amsterdamu koji su 2012. osnovali Luna Maurer, Jonathan Puckey i Roel Wouters. Sa studiom Moniker, koje predstavlja pseudonim, oni rade na naručenim dizajnerskim projektima, a u isto vreme ulažu u projekte koji su autonomne Ieksperimentalne prirode, Elliot Woods, Kimchi and Chips je umetnički i dizajn studio u Seulu koji su osnovali Elliot Woods (UK) i Mimi Son (Južna Koreja). Poznati po otkrivanju “interakcije romana” koji uključuje ljude i medijski materijal, otkrivajući nove tehničke i umetničke paradigme.

Festival Resonate počinje u četvrtak, 03. aprila 2014. godine i završava se u subotu 05. aprila 2014. godine.

(old_image) Elliot Woods

Pogledajte još