Ružić: Miki Rakić da iznese dokaze, ako ih ima

Ružić za Danas kaže da pomenuti prostor nije izdavao SPS / Foto: Nenad Petrović-Beta

"Gospodin Rakić, koji je držao fond veoma važnih i osetljivih informacija, a i dalje ih ima, bolje da je izneo dokaze o okolnostima kako je došlo do navodnog pranja novca, privatizacija raznih firmi, agrokombinata, ugostiteljskih preduzeća novcem gospodina Šarića, ko je sve radio za dotičnog gospodina, ko mu je bio na platnom spisku, zašto je izostala kontraobaveštajna pokrivenost tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova", rekao je Ružić.

Kako je dodao, odgovor će verovatno biti da se zbog osetljivosti istrage, čekalo da "stvar globalno sazri".

"Razumem i to, ali evo došao je i taj momenat i sada svi koji znaju nešto će imati priliku da to javno iznesu. Nadam se da je to pravi način da se skine ljaga sa SPS"
, rekao je Ružić.

Povodom toga što ga je lider SNS Aleksandar Vučić nedavno doveo u kontekst stranačkih funkcionera sa vezama sa tajkunima, rekao je da "razume potrebu što se, u predvečerje izbora, insistiralo na lajtmotivu čitave kampanje SNS, jer to donosi glasove", ali da mu "neistina smeta".

Ružić je takođe pozvao nadležne institucije da iznesu dokaze da li je, kada i na kom mestu uzeo novac od bilo kog tajkuna.

U osvrtu na izbore on je čestitao SNS na postignutom izbornom rezultatu , istakavši da je sada "lopta je u njihovom političkom dvorištu".

"SPS nema nameru da bilo šta zahteva, spekuliše ili licitira. Srbija zna naš potencijal i nemamo razloga da budemo beskičmenjaci. Na kojoj god strani političkog kantara bili, bićemo značajan faktor za sve političke procese"
, rekao je Ružić.

On je najavio i da će SPS u nedelju održati Predsedništvo i odlučiti o budućim koracima.


Blic

Pogledajte još