Direktoru Inspekcije za rad određen pritvor do 30 dana

Prema rečima portparolke suda Dušice Ristić, Peurači je sudija za prethodni postupak odredio pritvor na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal zbog bojazni da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, kao i da mi mogao da ponovi krivično delo.

On je noć proveo u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Ustaničkoj.

Peurača je svojevremeno bio šef Odseka za kontraobaveštajnu zaštitu u kabinetu ministra policije Ivice Dačića i upozoravao ministra na to ko su ljudi sa kojima se viđa.

Bio je operativac SBPOK u odeljenju za narkotike dok je načelnik te službe bio Svetislav Bata Đurović, a posle toga otišao je u kabinet ministra policije, gde je rukovodio kontraobaveštajnom zaštitom. Član je SPS, prenosi B92.

Peurača je kasnije odlukom Vlade postavljen za direktora inspekcije rada, a UKP ga je uhapsila po nalogu specijalnog tužilaštva, jer se radi o visokoj korupciji.

On je uhapšen jer se sumnja da je uzeo mito od vlasnika firme Menpauer. Prvo je tražio 30.000 evra za dokumenta koja je kao državni službenik bio u obavezi da izda, ali je na kraju pristao da dokumenta izda za 15.000 evra.

U saopštenju kompanije Menpauer, koja posreduje u zapošljavanju, navodi se da je odmah nakon zahteva Peurače podneta krivična prijava protiv njega i da su sve dalje aktivnosti u tom slučaju sprovođene u saradnji sa UKP.

Izvor: Blic, B92
Foto: Youtube - printskrin

Pogledajte još