Twitter "ukida" @ i #

Na konferenciji u Denveru, Vivijan Šiler zadužena za novosti iz Twittera izjavila je da kompanija traži način da sakrije @-reply – način na koji se spominju drugi korisnici u porukama i #hashtag, koji obeležava određene teme ili termine za pretragu, ali da pritom ne utiče na funkcionalnost na koju su korisnici navikli.

„Radimo na tome da uklonimo skele sa spoljašnje fasade Twittera i sklonimo ih negde u pozadinu“, izjavila je tom prilikom.

Ova izjava samo je dodatno skrenula pažnju na prethodnu izjavu izvršnog direktora Twittera Dika Kostola, koji je takođe izjavio da je potrebno sadržaj staviti u prvi plan a sakriti „skele Twitter jezika u pozadinu“ kako bi se smanjilo vreme učenja svih opcija Twittera za nove korisnike.

Kostolo je dodao da je kompanija već započela da preduzima određene korake kako bi smanjio vidljivost ovih skela i da su prve reakcije pozitivne.

Još nije poznato u kom obliku će se ove modifikacije pojaviti, iako je javna test verzija Twitter Android test aplikacije pokazala da taj deo prosto nestaje dok funkcionalnost i dalje ostaje.

Ova aplikacija se koristi za brojne eksperimente Twittera dozvoljavajući reakciju malog broja korisnika u realnom vremenu.

Facebook takođe koristi sličan sistem gde se @ simbol koristi kako bi se aktivirala potraga za ljudima koje korisnik želi da pomene u svom postu, ali ovaj simbol nestaje kada se ime izabere.

Guardian

Pogledajte još