Nestali malezijski avion nosio zapaljive baterije

"Prema podacima o prtljagu sa leta MH 370, avion je nosio litijum-jonske baterije. One spadaju u kategoriju opasnog tovara jer su veoma nestabilne na velikim visinama i mogu da se zapale ukoliko nisu transportovane na odgovarajući način", rečeno je na današnjoj konferenciji za štampu malezijskih zvaničnika.

Sve o nestalom malezijskom avionu pročitajte OVDE.

Za to vreme, porodice i prijatelji 239 putnika i članova posade koji su nestali 8. marta, kada se avion Malezija erlajnsa izgubio sa radara, polako gube nadu. Oni su besni, kako navode svetki mediji na malezijske zvaničnike jer im ne saopštavaju dovoljno informacija, ili su one protivrečne ili pak dolaze sa zakašnjenjem.

Oni ne gube nadu, a juče su rekli, kada su najozbiljniji trag za avionom postala dva objekta koje je još 16. marta uhvatio australijski satelit, da žele da veruju da su njihovi najbliži još uvek živi, to jest da se nadaju da je avion otet, a ne da se srušio.

S druge strane, potraga za najnovijim i najopipljivijim tragom misteriozno nestalog aviona za danas je završena. Obimna potraga, u koju je uključeno čak 26 država, danas nije dala rezultata. Pretraživao se obruč od čak 23.000 kilometara kvadratnih, daleko od obala Australije, u pravcu ka Antarktiku.

Izvor: B92
Foto: Beta - AP - Kyodo News

Pogledajte još