Mile Srbin ostavlja Zvezdi kuću!

Veliki navijač Crvene zvezde i svojevrsna maskota tog kluba Miodrag Milosavljević (88), poznatiji kao Mile Srbin, odlučio je da testamentom svom voljenom klubu ostavi vlasništvo nad malom kućom koju poseduje! 

Mile je u reportaži italijanske agencije ANSA, napravljenoj u Beogradu, opisao kako je tri puta pokušao da izvrši samoubistvo kada je Zvezda gubila utakmice. Njegova ljubav prema crveno-beloj boji je tolika da će svu svoju imovinu nakon smrti zaveštati klubu sa "Marakane".
- Kada umrem, želim da moja kuća ode klubu koji sam voleo ceo život - priča Mile, okružen fotografijama, autogramima i crveno-belim suvenirima u svom malom domu. 

Mile je italijanskom novinaru opisao kada je prvi put poželeo da se ubije. Bilo je to posle poraza Zvezde od Partizana pre više od 55 godina.
- Prvi put sam želeo da umrem 1953. godine, kada nam je u finalu Kupa Jugoslavije Partizan dao sedam golova. Dobio sam infarkt i proveo mesec dana u bolnici, i od tada moja noga nikada nije kročila na Partizanov stadion - priča legendarni Zvezdin navijač. 

Drugi teški fudbalski dan Mileta je zadesio na Apeninskom poluostrvu, u Firenci 1957. godine, kada je Zvezda u polufinalu Kupa šampiona odigrala 0:0 sa Fiorentinom, ali je zbog poraza u Beogradu od 0:1 eliminisana.
- Potpuno razočaran napustio sam stadion i kod železničke stanice legao na šine. Hteo sam da umrem. Neko me je video, i pre nego što je voz naišao, sklonio sa šina - priča u jednom dahu Mile.

Pogledajte još