Prvi studijski album Skrillexa uzdrmao svet!

Sve pesme sa Recess dostupne su i na njegovom zvaničnom Youtube kanalu na ovom linku. Tizer video za Recess dostupan je na ovom linku.

Dvadesetšestogodišnji producent Sonny Moore aka Skrillex iza sebe ima čak 11 EP-jeva, a svoj prvi album snimio je na turneji po svetu bez ikakvog uticaja izdavačke kuće, što retko koji izvođač sebi može da dozvoli. Umesto potpisivanja višemilionskog ugovora, Skrillex je izabrao da album snimi potpuno nezavisno, sarađujući sa muzičarima na usputnim stanicama svoje turneje, u Njujorku, Los Anđelesu, Kanadi i Velikoj Britaniji. Listu saradnika čine, između ostalih, Chance the Rapper, Michael Angelakos iz Passion Pita, Diplo, G-Dragon i Niki&the Dove.

Svetski mediji pišu da se u avionskom letu sa Kanje Vestom Skrillex oduševio reperovim modelom rada, te ne čudi ni njegova odluka da na ovaj originalan način objavi nove pesme. Šuška se i da, takođe pod Vestovim uticajem, radi na stvaranju kreativnog centra u Los Anđelesu, nezvanično nazvanog “Nest” (gnezdo), koji će predstavljati sabirni centar za njegove muzičke prijatelje - muzičare, producente i članove njegove izdavačke kuće OWSLA.

SKRILLEX predstavlja najznajčajnije dubstep ime današnjice i jedan je od najpopularnijih svetskih didžejeva.
U julu 2012. godine dospeo je na prvo mesto Billboard Social liste, koja rangira izvođače na osnovu popularnosti na društvenim mrežama: na Fejsbuku ga trenutno prati gotovo 16 miliona ljudi, koliko i Madonu, a na Tviteru preko tri miliona fanova! Na Forbsovoj listi najplaćenijih DJ-eva trenutno zauzima deveto mesto sa zaradom od preko 16 miliona dolara u 2013.

Na EXIT festival dolazi u subotu, 12. jula sa ekskluzivnim audio-vizuelnim live nastupom, dizajniranim specijalno za njegovu novu letnju turneju nazvanu “The Mothership Tour”, i sa tehničkom opremom toliko velikom da će je čak 5 šlepera prevoziti do Tvrđave!

Pogledajte još