Pet "pozitivnih" navika koje vam mnogu ozbiljno narušiti zdravlje

Dezinfekcija ruku
Svi znamo da je pranje ruku potrebno pre nego što krenemo da jedemo i nakon obavljanja nužde. No, radije preskočite dezinfekcijske preparate i ruke operite dobrim starim sapunom, jer će vam antibakterijski gel isušiti kožu.

Trbušnjaci
Istraživanja pokazuju kako mogu da izazovu povredu leđa, naročito donjeg dela zbog snažnog pritiska na kičmu, a mogu da oštete i karlicu.

Pranje intimnih delova
Ženama stručnjaci ne savetuju dubinsko ispiranje vagine raznim proizvodima koji se u prodavnicama prodaju upravo za te svrhe. Vagina pročišćava samu sebe, a unošenjem raznih proizvoda možete narušiti pH vrednost tog osetljivog područja i učiniti ga pogodnijim za bakterijske infekcije.

Voćni sokovi

Iako na pakovanju može da piše "prirodni voćni sok", vi ćete u stvari kupiti šećer. Ipak su bolji od gaziranih sokova, ali ukoliko zaista želite pravi voćni sok bez dodatnih šećera biće dovoljno da operete jabuku i pojedete je.

Vikendom više spavate
Uhvatiti koji dodatni sat sna tokom vikenda ne čini se lošom idejom, ali time narušavate bioritam. To najčešće dovede do toga da nedeljom kasno zaspite, a u ponedeljak ujutro ste umorni i nenaspavani. Zato je najbolje da se držite svog uobičajenog ritma spavanja i potrudite se da osigurate osam sati sna svaku noć.

Izvor: 24sata

Pogledajte još