Profesor dve godine seksualno uznemiravao učenicu, Tužilaštvo kaže: Nema dokaza

Od očiju javnosti dugo skrivana „seksualna afera“, koja od 2012. godine „potresa“ Tehničku školu u Novom Pazaru, ovih dana je konačno, bar delimično, izašla na svetlo dana.

Bivša učenica ove škole S. D. tvrdi da je od drugog do četvrtog razreda seksualno uzmemiravao, ucenjivao i od nje otvoreno tražio seks, profesor i jedno vreme razredni starešina (ime poznato redakciji).

Bivša učenica kaže da poseduje audio-snimke, izjave svedoka (učenika) i druge dokaze, da se obraćala policiji i tužilaštvu, da je protiv profesora podnela i privatnu tužbu a da nadležni pravosudni organi još nisu „odgovorili“ na njene optužbe.

- Poznat nam je dobro ovaj slučaj, neuobičajenog ponašanja profesora prema učenici. Zbog zloupotrebe svog položaja i zbog davanja privatnih časova đaku kome je bio razredni starešina, profesor je prošle godine suspendovan, a potom mu je uručen i otkaz - kaže Nusret Murtezić, direktor Tehničke škole. - O njegovom neprofesorskom i nekorektnom odnosu preme učenici S. D., uz dokaze koje smo imali, obaveštena je policija. Ceo predmet je prosleđen tužilaštvu koje nas nije izvestilo o rezultatima istrage. Pozvao sam profesora i pokušao sa njim da razgovaram, da mu ukažem na optužbe učenice, ali je on sve negirao, tvrdeći da se radi o nameštaljci i zaveri protiv njega.

Prema informacijama „Novosti“, osumnjičeni profesor je, nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja, tužio školu i sada ima potpuno realne izglede da se vrati na posao i da traži nadoknadu zbog svega što je pretrpeo.

Osumnjičeni profesor i njegova supruga, koja je takođe profesor u istoj školi, važe za ugledne profesore i viđenije Novopazarce. Profesora u petak nije bilo moguće dobiti, jer se nije javljao na telefonske pozive.

TUŽILAŠTVO: NIJE BILO DOKAZA

U TUŽILAŠTVU su nam u petak rekli da su prošle godine saslušali navode S. D. i jedanaest njenih svedoka, da nikakve snimke nisu imali i da nije bilo nikakvih dokaza protiv osumnjičenog profesora. Krivična prijava koju je protiv njega podnela policija je odbačena. Ako dobiju nove i valjanije dokaze u tužilaštvu su spremni da pokrenu novu istragu.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još