U obračunu klanova u Peći ubijen Valdet Keljmendi?

"U oružanom sukobu u centru Peći juče su ubijene dve osobe, a sedmoro je ranjeno", rekao je portparol regionalne policije u Peći Dževat Ibraj, prenose prištinski mediji.

Ibraj kaže da ne zna motive tog teškog zločina, dok su izvori dnevnika Koha ditore rekli da imaju informacije da su među učesnicima u sukobu i članovi porodice narko-dilera Nasera Keljmendija.

Policija je preduzela opsežnu i intenzivnu istragu incidenta u kojem su ubijene dve osobe - jedan je slučajni prelaznik, dok je drugi, kako navode mediji, Valdet Keljmendi poznat pod nadimkom Lara. Šestoro povređenih je zbrinuto u bolnici u Peći.

Kako prenosi mediji, sumnja se da je upravo Valdet Keljmendi bio meta, dok se identitet slučajnog prelaznika ne navodi.

Mediji u Prištini javljaju da je džip, iz kojeg je pucano, pronađen u plamenu u jednom selu oko 10 kilometara od Peći, u pravcu Baranovo brdo. Oni dodaju da su vatrogasci izašli na lice mesta.

Neimenovani izvori "Ekspresa" kažu da je motiv ubistva osveta, a jedan policajac je kazao za taj medij da ovo ubistvo ima veze sa slučajem od pre nekoliko meseci kada je ubijen Dzek Keljmendi i Kastriot Kukaj.

Motiv zločina nije poznat, a policija je preduzela opsežnu akciju potrage za akterima pucnjave.

Direktor Regionalne bolnice u Peći Skender Drešaj potvrdio je da je u tu bolnicu prebačeno devet osoba koje su povređene u oružanom sukobu u blizini hotela "Grand", od kojih su dve osobe preminule.

U izjavi za prištinske medije, Drešaj je rekao da je preostalih sedam osoba van životne opasnosti i da su trenutno u operacionoj sali, gde ih lekari zdravstveno zbrinjavaju.

Prištinski mediji su javili da je Regionalna policija u Peći potvrdila da su u oružanom sukobu u tom gradu dve osobe poginule, a da ih je sedam ranjeno.

Izvor: B92 , Blic

Pogledajte još