Uočena olupina malezijskog aviona?

Kako je rekao malezijski ministar odbrane Hišamudin Husein, on je danas dobio informacije da je kineski satelit snimio objekat dimenzija 22 sa 13 metara.

Sve o nestalom malezijskom avionu možete pročitati OVDE.

"Upravo sam primio vest da je kineski ambasador dobio satelitski snimak plutajućeg objekta na južnom koridoru i oni (Kinezi) će poslati brodove da to provere", rekao je on.

Iako za sada nema drugih pojedinosti, malezijski ministar očekuje da će kineske vlasti za nekoliko sati objaviti dodatne informacije. Nije jasno da li je novosnimljeni objekat uočen blizu mesta gde je drugi satelit ranije ove sedmice snimio još dva objekta.

Avion Boing 777 na letu MH370, u kojem je bilo 239 putnika, izgubio je kontakt sa kontrolom leta jedan sat po poletanju iz Kuala Lumpura 8. marta. Kina je jedna od 26 država koje učestvuju u potrazi za avionom.

Većina putnika u nestalom avionu su kineski državljani. Više aviona i brodova već pretražuje područje u južnom delu Indijskog okeana pošto su objavljeni satelitski snimci moguće olupine 2.500 kilometara jugozapadno od Perta, u Australiji.

Izvor: B92
Foto: Beta - AP - Kyodo News

Pogledajte još