POTPUNO PRIRODNO: Top 5 pića koja će vam pomoći da smršate

Definitivno znate da je jedini uspešan recept za gubljenje kilograma kombinacija uravnotežene zdrave hrane i fzičke aktivnosti. Međutim, postoje određena pića koja vam mogu ubrzati gubljenje masnih naslaga i tako pomognu da višak kilograma izgubite brže nego što ste planirali. Mi vam donosimo recepte za 5 najefikasnijih:

1. Sok za detoksikaciju
Detoks sokovi su definitivno vaš najbolji saveznik u gubljenju kilograma. Lako ih pravite kod kuće, mogu biti od voća ili od povraća, ili od kombinacije, kako više volite. Citrusi su odlični za detoksikaciju,kao i namirnice koje sadrže veliki procenat vlakana, poput đumbira, šargarepe i jabuke. Očistiće vam telo od toksina, regulisati varenje, a i držaće vam duže sitim. Takođe, sve ove namirnice su bogat izvor antioksidansima, a mislimo da ne treba da vam naglašavamo koliko koristi organizam ima od njih. Smislite svoju kombinaciju i uživajte! Popijte dnevno minimum čašu ovog soka. Jednu od mogućih kombinacija pogledajte ovde.

2. Sok od povrća

Sokovi od zelenog povrća su pravi izbor za gubljenje kilograma na duge staze. Možete kombinovati kupus, kelj, karfiol, brokoli, blitvu i sve ostalo što volite, a i dodati voće. Za koju god kombinaciju da se odlučite, nema boljeg oružja protiv masnih naslaga i toksina u organizmu. Dodatna korist od soka od povrća je da, osim što vaše telo štite od slobodnih radikala i tako čuvaju zdravlje, zeleno povrće balansira nivo hormona u vašem organizmu. Takođe, snižava holesterol, reguliše šećer u krvi i ublažava upale. Predlog soka od povrća pogedajte ovde.

3. Zeleni čaj
Zeleni čaj se koristi vekovima unazad zbog brojnih koristi koje ima za ljudski organizam, a gubljenje kilograma je samo jedna od njih. Bez obzira da li nemate vremena ili prosto ne volite da vežbate, šolja zelenog čaja na dan će vam obezbediti preko potrebne antioksidanse i pomoći vam da brzo sagorite masti. Ovaj napitak je odličan napitak za sagorevanje viška kalorija, ali i za podizanje opšteg nivoa energije i suzbijanje apetita. Više o blagodetima zelenog čaja pročitajte ovde.

4. Sok od voća

Voćni sokovi su ukusni, lako se pripremaju, a izuzetno su bogati hranljivim materijama, vitaminima i mineralima. Nema potrebe da pominjemo koliko mogućih kombinacija i ukusa je pred vama! Brusnica i kruška su samo jedna od kombinacija koja spada među najukusnije, najhranljivije i najefikasnije. Na prvom mestu, ovo voće sadrži velike količnine vitamina C. Sok od kruške i brusnice ne samo da će vam ubrzati metabolizam i tako ubrzati sagorevanje masnih naslaga, već će vam podići i energiju i obezbediti vam preko potrebne vitamine i proteine. Brusnica će vam, takođe, pomoći i sprečiti urinarne infekcije, poput one sa bakterijom Ešerihija koli. Kruška je bogata magnezijumom, kalijumom i fosforom. Još voćnih sokova pogledajte ovde.

5. Crna kafa
Crna, odnosno domaća kafa koju većina nas pije svakoga dana može da povoljno utiče na naše zdravlje ako se pije u umerenim količinama. Kafa ne samo da sadrži antioksidanse koji vam pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i time smanjuju rizik od dobijanja nekih vrsta raka, već smanjuje rizik od dijabetesa i bolesti srca. Istovremeno, kofein je savršen za ubrzanje metabolizma i sagorevanje kalorija. Budite oprezni, ako želite da se rešite celulita i viška kilograma, kafu morate da pijete bez šećera i mleka. Više o kafi pročitajte ovde.

Da ponovimo, ovo je 5 najefikasnijih napitaka za brže gubljenje kilograma. Uz njih ćete mršaviti potpuno prirodno, bez posezanja za magičnim tabletama i hemijskim dodacima.

J.R.N.

Pogledajte još