Ukrajina: U stanu bivšeg ministra energetike pronađeno 42 kilograma zlata

"U domu bivšeg ministra energetike pronađeno je 42 kilograma zlata, 4,8 miliona dolara u gotovini, vrećice s draguljima i 16 luksuznih ručnih satova", napisao je danas Avakov na svom profilu društvene mreže Fejsbuk.

Ukrajinski mediji pišu da je Stavistki pobegao u Italiju i da je umešan u aferu luksuznog opremanja rezidencije nadomak Kijeva u kojoj je živeo smenjeni predsednik Viktor Janukovič.

Avakov je juče izjavio da je policija uhapsila šefa državne energetske kompanije "Naftogaz", Evgena Bakulina, kao učesnika ogromnog korupcionaškog skandala visokih zvaničnika vlasti svrgnutog predsednika.

"Šteta po državu je procenjena na četiri milijarde dolara. I to čak nisu ni sve sumnjive transakcije koje se istražuju",
objavio je Avakov.

"Naftogaz", javno preduzeće za proizvodnju i distribuciju nafte i gasa u Ukrajini, zaduženo je i za uvoz prirodnog gasa iz Rusije.

Uhapšeni Bakulin (57), bio je na dužnosti od 2010. godine. On je direktor bio i 2007, dok je Janukovič bio premijer, ali je smenjen kada je Julija Timošenko došla na čelo Vlade.

Izvor: Beta

Pogledajte još