Madrid: Demonstranti napali policiju

0

Policija i demonstranti sukobili se u Madridu kada su desetine mladih počeli da bacaju predmete na policajce nakon što su protestovali protiv mera štednje.

Kako javlja AFP, protest je protekao uglavnom mirno, ali su kasnije grupe mladića počele da razbijaju izloge i gađaju policiju koja je uzvatila.

Desetine hiljada ljudi pristiglih iz cele Španije demonstriralo je prethodno protiv vladinih mera za koje demonstranti tvrde da su urušila ljudska prava u Španiji.

Demonstranti postavljeni u šest kolona, svaka iz različitog španskog regiona, stigli su na periferiju grada rano u subotu, pre nego što su krenuli ka trgu Kolon (Colon) u centru Madrida, noseći transparente na kojima su bili natpisi “Marširamo za dostojanstvo”.

Do kasnog popodneva centralne gradske ulice bile su ispunjene ljudima koji su skandirali protiv vladinih političkih mera štednje i ekonomskih rezova nastalih usled tih mera.

U demonstracijama su učestvovali trgovinski sindikati, javni službenici i organizacije koje predstavljaju ljude iseljene iz njihovih domova jer nisu mogli da plaćaju kredite nakon što su ostali bez posla.

Među demonstrantima je bila i jedna žena koja je nosila transparent na kome je pisalo: “Moja ćerka ne može da bude ovde jer je morala da emigrira”.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.