Beli luk može da reši i ove probleme

Foto: freedigitalphotos.net

Zbog svojih sastojaka beli luk može da pomogne i kod nekoliko problema s kožom i njenom negom, piše thedailymeal.com.

Ovo pravo čudo prirode, koje mnogi nazivaju prirodnim antibiotikom, daje snagu, potenciju i zdravlje. Mnogi mu pripisuju snažno delovanje, poput leka, jer se pouzdano zna da beli luk deluje na brojne parazite, viruse i bakterije u ljudskom organizmu.

Akne

Mnoge žene imaju problema s dosadnim aknama i u poznijim godinama. Ako ste već bezuspešno isprobali sve moguće kremice, šta imate da izgubite korišćenjem belog luka? Vaša koža neće mirisati najbolje, ali antibakterijska svojstva belog luka pomoći će smanjenju pojave akni i izlečiti čak i one duboke ciste. Isecite beli luk i lagano ga utrljajte na problematična područja, ostavite da deluje i posle isperite.

Oštećenja na koži

Lezije odnosno oštećenja na koži najčešće nas zateknu kada im se najmanje nadamo ili imamo neki važan događaj. Baš poput kupovnih proizvoda, beli luk može vam pomoći da ih se rešite. Nanesite beli luk direktno na oštećeno mesto nekoliko puta na dan i držite desetak minuta.

Upala uva

Poznato je da maslinovo ulje ili biljka čuvarkuća pomažu kod upale uva, ali i beli luk može biti jednako delotvoran. Zbog svojih sastojaka može eliminisati bakteriju koja uzrokuje infekciju. Zgnječite jedan češanj belog luka i stavite u kašičicu s vrućim maslinovim uljem na pet minuta. Potom sklonite beli luk i nakapajte nekoliko kapi u bolno uvo.


Tportal