Gde trošite radno vreme, na Facebook-u ili Google-u? (ANKETA)

Foto: freedigitalphotos.net

Anketa američkog sajta Salary.com u kojoj je učestvovalo 750 čitalaca pokazala je da gotovo trećina zaposlenih, 31 odsto, na poslu potroši pola sata dnevno na odmor, a isto toliko njih čitav sat.

Čak 16 odsto anketiranih potvrdilo je da dva sata dnevno ne obavlja svoje radne zadatke tokom radnog vrema, šest odsto njih da tri sata dnevno ne radi ništa na poslu, četiri odsto da više od četiri sata provodi radni dan u dokolici.

Najveći broj anketiranih, njih 24 odsto u vreme radnog vremena, radi razonode, provodi na Google-u, a 23 odsto na Facebook-u.

Na Linkedin-u 14 odsto zaposlenih gubi vreme na radnom mestu, sedam odsto na Jahuu, dva odsto na Amazonu, dva odsto na YouTube-u, dva odsto na ESPN-u, jedan odsto na Twitter-u.

Prema oceni 53 odsto anketiranih, male pauze u toku radnog vremena podižu produktivnost, dok je 20 odsto priznalo da nisu dovoljno zainteresovani za posao i da zbog toga prave pauze tokom rada.

Osam odsto učesnika u anketi kao razlog dokoličarenja na poslu navelo je nedostatak motivisanosti, a sedam odsto je priznalo da su nezadovoljni poslom i da zbog toga "zabušavaju".

Dva odsto ispitanika je izjavilo da su malo plaćeni i da ih to navodi da deo raednog vremena provode zabavljajući se.

Muškarci su na poslu lenji od žena jer, kako je pokazala anketa, 91 odsto muškaraca deo radnog vremena provodi u dokličarenju, a 87 odsto to čine žene.

B92, Nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.