Vukčević: Albanci vode specijalni rat

BEOGRAD, 15. avgusta 2009. (Beta) - Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević ocenio je da hapšenje trojice Srba u Prištini zbog navodno lažnog svedočenja ima za cilj da se omalovaži i diskredituje istraga o trgovini ljudskim organima 1999-2001. godine.

"Hapšenje trojice Srba u Prištini i emitovanje prisluškivanih razgovora na televiziji u kojima, navodno, oni ubeđuju ljude da svedoče o trgovini organima, ima za cilj da se kompromituje i omalovaži istraga Tužilaštva za ratne zločine", izjavio je Vukčević za list Politika.

On je ocenio da je u pitanju vrsta "specijalnog rata" čiji je cilj da diskredituje kompletnu istragu o trgovini organima i da je pitanje zašto se to radi baš sada, kada istraga specijalnog izvestioca Saveta Evrope (SE) Dika Martija dobija na zamahu.

Istakavši da hapšenje trojice Srba nema nikakve veze sa srpskim tužilaštvom, Vukčević je ocenio da je verovatno reč o zloupotrebi jer, kako je rekao, očigledno je da se Albanci sada osećaju ugroženima i da zato pokušavaju da se nekako odbrane.

Pogledajte još