Krvoproliće u Sarajevu: Ubio devojku, ranio njenog brata pa presudio sebi

Šire područije Stojčevca, uključujući i Vrelo Bosne i deo Hrasnice, u potpunosti je bilo blokirano. Prilaz mestu nije bio dozvoljen ni meštanima. Snažne policijske snage, uključujući i specijalne jedinice MUP-a KS patrolirale su područjem.

U toku potere Pljevljak je bežao kroz šumu u pravcu Vrela Bosne. Nakon što su ga specijalci MUP-a KS opkolili, on je izvršio samoubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama Pljevljak je bio pripadnik Alfa tima u antiterorističkoj jedinici.

Samed Alomerović jedan od operisanih je operisan i nalazi se Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

"Pacijent je operisan noćas. Reč je o teškim povredama i on je u vrlo teškom stanju"
, potvrdila je Biljana Jandrić, šefica Službe za odnose s javnošću KCUS-a.

Povređeni je smješten na Klinici za anesteziju i reanimaciju, a zadobio je prostrelnu ranu grudnog koša, kontuziju pluća, frakturu 12 torakalnog i prvog slabinskog pršljena.

U akciji su učestvovali i pripadnici SIPA-e. Kantonalna tužiteljica i inspektor stigli su na lokalitet i započeli uviđaj.

Podsetimo u sarajevskoj ulici Patriotske lige ubijena je Sadeta Alomerović (34), a ranjen njen brat Samed Alomerović (32).

Sadeta je podlegla na mestu događaja, a Samed je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Prema nezvaničnim informacijama Rasim Pljevljak je došao pred zgradu gde žive Alomerovići, a navodno je sa ubijenom bio u ljubavnoj vezi. Ona je izašla iz stana i, prema rečima očevidaca, rekla da neće da nastavi vezu sa njim. Zatim je za njom izašao brat Samed kako bi video šta se dešava. U tom momentu napadač je pucao, a nakon toga pobegao automobilom u nepoznatom pravcu.

Izvor: Kurir

Pogledajte još