Manekenka Maja Atanasijević naljutila tviteraše: "Beograđani, iselite se u svoja sela"

 Film, koji će premijeru doživeti na Festivalu kratkometražnog filma 4. aprila, kako su opisali autori, “prati poznatu manekenku i stilistkinju Maju Atanasijević u njenoj usamljenoj, ali intenzivnoj borbi za povratak zaboravljenih vrednosti jednog grada.”

 Trejler počinje scenom u kojoj Maja izlazi iz fontane i obraća se rečima: “Pomozite nam, mi smo iz Beograda”. U trejleru se vidi i kako u vozilu GSP Maja pita dečka, koji se ne vidi u kadru: “A, odakle si ti dečko? Jesi li iz Beograda? Ako si iz Beograda, onda bi trebalo da znaš šta je ovo – ovo je Duško Radović i knjiga “Volimo Beograd svakog dana po malo”, i dodaje: “Ako si nevaspitan, moli mamu i tatu da te vaspitaju”.

 U sledećoj sceni, Maja šeta Ulicom kralja Milana sa koferom i viče: “Mrzim narodnjake! Mrzim Cecu! Ne podnosim politiku! I volela bih da se svi iselite u svoja sela. Hvala vam, prijatno i doviđenja”.

 Iako film još nije imao svoju premijeru, tviteraši su mu već presudili. Po njihovim reakcijama, vidi se da nisu bili nimalo zadovoljni ovim Majinim performansom:

24sata.rs