BATALITE TABLETE: Prirodni lek protiv glavobolje

0

Jedna od najčešćih tegoba savremenog čoveka jeste glavobolja. Može je izazvati mnogo toga, poput stresa, umora, preopterećenosti organizma.

Glavobolja obično nastaje u temenu i uzrokuje slabiju koncentraciju, razdražljivost i malaksalost. S obzirom da su simptomi glavobolje najčešće stres, napetost, grip, prehlada, upala sinusa i probavne smetnje, stručnjaci neprijatnu pojavu tretiraju kao simptom, a ne kao bolest. Neizdrživ bol u glavi, pritisak kad imate utisak da će vam lobanja eksplodirati, mnogi jednokratno rešavaju tako što popiju tabletu protiv bolova, najčešće aspirin, piše zadovoljna.hr. A upravo glavni sastojak spasonosne tablete – salicin – koji umiruje bolove, nalazi se u poznatom orašastom plodu. Salicin je protivupalna aktivna materija koju badem sadrži u velikoj količini, a s obzirom na delotvornost koju ima u otklanjanju bolova brojni ga nazivaju i prirodnim Aspirinom. Osim toga, bademi sadrže visok nivo magnezijuma, koji je važan za bolji protok kiseonika i nutricijenata u organizmu što pomaže da se mišići opuste i smanji razdražljivost.

Šaka badema, tačnije 10-12 komada dnevno, ublažava i sprečava glavobolje, a orašasti plod možete jesti sirov, ili namočen preko noći u vodi pa dodat u obrok.

Foto: sxc.hu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.