Jedini jeziv potez Apple-a koji nam neće smetati

0

Svi znamo da danas preko naših pametnih telefona može da se prati svaki naš korak, navika, a da ne pričamo o porukama i pozivima. Međutim, ovu novu izmenu će sa dobrodošlcom prihvatiti svi Apple korisnici.

Svako ko je imao ili ima iPhone je verovatno proveo neko vreme kukajući na slabu bateriju. Pa, ubuduće bi vaš iPhone mogao da analizira vaše dnevne navike u cilju optimizacije trajanja baterije.

Kako je objavio Apple Insider, Apple je prijavio patent na aplikaciju koja će omogućiti njihovim uređajima da efikasnije koriste bateriju između punjenja.

Ova aplikacija bi pratila kad se u toku dana i za šta koristi uređaj, pa bi u skladu s tim prilagodila pozadinsko osvetljenje, smanjila upotrebu memorije, gasila funkcije koje troše bateriju a nisu neophodne u svakom trenutku u toku dana.

S jedne strane ova najnovija ideja čini da nam bude pomalo neprijatno – opcija da se naši iPhone-i prilagođavaju našim navikama bi mogla biti zloupotrebljena, a sa druge strane, ima to i svoje prednosti – telefoni nam neće više umirati u sred dana ako nismo blizu punjača.

Šta vi mislite o ovoj inovaciji?

T.D.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.