Danas oblačno i hladnije

Na višim planinama očekuje se sneg. Na istoku i jugu zemlje pre podne će biti toplo, sa slabim i umerenim jugoistočnim vetrom, ali se posle podne i krajem dana i tamo očekuje naoblačenje sa kišom i pljuskovima i padom temperature.

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od pet do 14, a najviša dnevna od 13 na severozapadu do 21 na jugoistoku.

U Beogradu će danas takođe biti pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa kišom. Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 13, a najviša dnevna oko 15 stepeni.

Tokom cele naredne nedelje u Srbiji će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, u višim planinama sa snegom. Temperatura će biti oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine. U Beogradu se u sledećih nedelju dana očekuju slične vremenske prilike.

Biometeorološka situacija biće nepovoljna za hronične bolesnike, posebno za astmatičare i osobe sa kardio i cerebrovaskularnim problemima. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja, razdražljivost i reumatski bolovi.

Izvor: Beta