Ubijen vođa ukrajinskih ultradesničara koji je ubio više od 20 ruskih vojnika

Državljanin Ukrajine Aleksandar Muzičko, poznat pod imenom Saško Bili, bio je na međunarodnoj poternici zbog učestvovanja u napadima na rusku vojsku, prenela je agencija Itar Tas s.

Muzičko je ubijen hicem u srce, a njegova odeća je pokidana, javlja Unian.

"Dok je vozio automobil, put mu je preseko dvoje kola. Napadači su ga zatim izvukli napolje i bacili na vozilo. Vezali su mu ruke iza leđa, a zatim ga tukli, nakon čega mu je dva puta pucano u srce", izjavio je Aleksandr Dinij, predstavnik Vrhovne Rade.

Protiv njega je pokrenut krivični postupak, pošto su ruski istražitelji utvrdili da je ubio više od 20 ruskih vojnika.

Glavno odeljenje Ruskog istražnog komiteta u Federalnom distriktu Severnog Kavkaza je otvorilo krivični postupak protiv njega zbog formiranja naoružane grupe radi napada na ruske državljane i predvodjenja bandom, rekao je portparol Ruskog istražnog komiteta Vladimir Markin.

Senat Sjedinjenih američkih država ove nedelje će glasati za uvođenje novih sankcija Rusiji, navodi radio Svoboda. Na glasanju će se naći i pitanje finansijske pomoći Ukrajini.

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk danas će održati sastanak Vlade kako bi usvojili i predali parlamentu na usvajanje set hitnih zakona koji se tiču budžeta za 2014. godinu i poreza.

Izvor: Blic
Foto: AP/ Pavel Golovkin

Pogledajte još