Smilovao mu se: Papa je ipak primio Rasela

Prošle nedelje Crou je imao dva zakazana sastanka sa Svetim Ocem, i oba su otkazana u zadnji tren, a Vatikan je objasnio kao su to odlučili jer bi poseta glumca poremetila red.

Rasel se nadao kako će s papom moći imati teološku raspravu, no zadovoljio se i s kratkim susretom. Sidni Monrning Herald piše kako se glumac s papom sreo tokom opšte posete koja je otvorena za javnost. Uz to, glumac je objavio tvit u kojemu se zahvalio Svetom Ocu na blagoslovu.

Krou, promoviše svoj novi film 'Noje' koji je snimljen prema biblijskoj priči, a vernici u svetu kritikuju kako priča nije verno prikazana. Cela glumačka ekipa posetila je Vatikan.

- S obzirom na kontroverze koje okružuju ovaj film već godinu dana, činjenica da smo pozvani u Vatikan je vrlo srdačna gesta i mislim da je Sveti Otac pokazao visoki nivo doslednosti u stvarima koje govori i radi. Bila je velika privilegija što nas je pozvao - rekao je glumac za The Telegraph.

Film je izazvao brojne kontroverze pogotovo među muslimanima koji tvrde kako se fim protivi učenju islama. Neke arapske zemlje zabranile su njegovo prikazivanje.

24sata.hr

Pogledajte još