NS: Lopova grizla savest, pa se predao

Dok je policija tragala za naoružanim razbojnikom koji je u Ulici somborskoj u Novom Sadu, u ponedeljak uveče pokušao da opljačka menjačnicu, na prijavnici Policijske uprave se pojavio muškarac i prijavio da je neposredno pre toga pokušao pljačku!? Sam se prijavio, jer ga je, kako je ispričao, „grizla savest zbog onoga što je učinio“.

Na prijavnici policije pojavio se osumnjičeni, dvadesetdevetogodišnji Aleksandar V. iz Čuruga, predavši policajcima i plastični pištolj koji je prethodno kupio.

Policija će, saznajemo, protiv njega u redovnom postupku podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je pokušao razbojništvo.

On je, saznajemo, u ponedeljak uveče oko 19.30, maskiran i naoružan pištoljem ušao u menjačnicu na pomenutoj adresi, i od radnice tražio novac. Mada uplašena, žena je uspela da pritisne alarm, posle čega je ovaj pobegao. Policija je ubrzo stigla na lice mesta i krenula u poteru za pljačkašem.

Za to vreme, bežeći od policije, osumnjičenom je „proradila“ savest, pa je otišao i sam se prijavio. Predao im je i „oružje“, plastični pištolj, kojim je planirao razbojništvo.

Po nezvaničnim saznanjima, razbojnik je policajcima rekao „da je shvatio da nije za takve rabote“.

izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još