BIA preuzima istragu: Šarić priznao s kim se sve viđao od političara

"Viđao sam se sa mnogim uticajnim ljudima. Oni su i dalje tu gde su, a ja sam ovde gde sam", rekao je Šarić, što je bio i povod za preokret u istrazi i prepuštanje Bezbedonosno-informativnoj agenciji da istraži kolika je zasluga političara u Šarićevom poslovanju, ali i ko si ti "uticajni ljudi" sa kojima je on poslovao.

Šarić je u prvom pojavljivanju u Specijalnom sudu apostrofirao bivšu ministraku pravde Snežanu Malović i Slobodana Homena, nekadašnjeg državnog sekretara u istom ministarstvu.

"Gde su te milijarde* O tome su govorili i drug Homen i drugarica Malović, a nas deset je optuženo za svega 22 miliona evra opranih u Srbiji", kazao je Šarić i time izazvao lavinu komentara u sudnici, ali i mnogobrojna nagađanja ko bi sve od političara mogao da se oseti prozvanim.

Tadićeva savetnica za medije Marina Komad rekla je da bivši predsednik Srbije očekuje da se otkrije mreža Šarićevih saradnika i tokovi pranja novca.

"Očekivano je da Šarić proziva one koji su i inicirali istragu protiv njegovog klana i koji su pripadnicima tog klana konfiskovali 5,6 tona kokaina i 360 miliona evra vrednosti imovine. Isto tako je očekivano da ne proziva one koji su sa njim sarađivali i bili mu saveznici. Boris Tadić očekuje da se otkrije mreža Šarićevih saradnika i tokovi pranja novca. To će se svakako otkriti kroz sudski proces, a ne kroz Šarićevo prozivanje ili medije. Tadić smatra da je potrebno sačekati završetak sudskog procesa, a da svako komentarisanje tokom trajanja procesa može samo ometati proces", rekla je Komad.

Darko Šarić juče nije govorio iako je bio u sudnici.

Otac optuženog Željka Vujanovića, Mirko, koji je ujedno i rođeni ujak Draka Šarića, otkrio je da mnogobrojna familija Darka Šarića teško podnosi suđenje i boravak dva člana porodice u zatvoru.

"Za sve nas je bio veliki šok kada su Željko i Drako optuženi., a još više sam bio šokiran kada sam čuo da se Drako predao. Bio sam ubeđen da on to nikada neće uraditi. Saznao sma na televiziji. On je pod velikim stresom i pritiskom i mnogo je rekao u ponedeljak. Ko ume da sluša, razumeće šta je hteo da kaže. Nisam srećan što se upleo u celu tu priču, ali rod je rod. Bio je dobro i veselo dete, bavio se sportom, trenirao boks... Voleo je da čuva stoku, ovce i goveda...Šta se kasnije desilo s njim, ne znam", rekao je Vujanović.

Izvor: Naše novine via Pressonline

Pogledajte još