Bijelo dugme slavi 40. rođendan na Ušću!

Muzičar Goran Bregović i menadžer Raka Marić dogovorili su se da se „Bijelo dugme“ ponovo okupi da bi na turneji proslavili 40. rođendan ove grupe! Njih dvojica su se sastali proteklog vikenda i napravili plan za turneju legendarnih „Dugmića“!

- Bregović i ja načelno smo se dogovorili oko koncerata! Dobro bi bilo da se svi okupe i proslave 40. rođendan, i tako još jednom spojimo staru i novu generaciju koje vole njihovu muziku. Ovog puta u Beogradu pravićemo koncert na Ušću, a zatim krećemo na turneju po regionu, i to u Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu, Pogorici i Skoplju. To smo načelno dogovorili - rekao je Marić za „Alo!“.

Ovim povodom kontaktirali smo i sa jednim od nekadašnjih pevača ove grupe, Mladenom Vojičićem Tifom.

- Gde ima dima, ima i vatre, ali ja još uvek to neću da potvrdim. Svojevremeno je bila privilegija svirati i pevati za „Bijelo dugme“, zato danas moramo da imamo povod da se ponovo pojavimo zajedno. Priznajem da su mi podeljene emocije, voleo bih i da bude i da ne bude koncerta. Ako ga bude, onda mi je želja da se neke stvari urade kako treba, da ovoga puta produkcija bude dovedena u red.

Nažalost, prošlom lošem trenutku, kada je tehnika zakazala, nismo mi kumovali, barem ja nisam. Tada sam transparentno zamerio Raki, mada možda nije on bio glavni krivac - kaže Tifa, koji trenutno boravi u Beogradu zbog koncerta, koji će sutra održati u klubu „Kasina“.

Alo

Pogledajte još