Psiholozi otkrivaju šta znači Šarićevo samouvereno držanje na sudu

Bahatim i naizgled samouverenim nastupom Darko Šarić je u sudnici pokušao sebe da predstavi kao žrtvu političke zavere, smatraju psiholozi.

"Opušten, pomalo euforičan, bezbrižan. Pitanje je šta iza svega toga stoji. Možda je reč i o nekom dogovoru. Odaje utisak čoveka koji unapred zna šta će ga zadesiti. Ponašao se kao da sedi kod sudije za prekršaje zbog nekog sitnog nedela. Ima potrebu za doskočicama i gestikulacijom, što u takvoj situaciji priliči čoveku sigurnom u ono što mu sleduje", rekao je za “Blic” Žarko Trebješanin.

Činjenicu da na suđenju nije izneo nijedan dugo najavljivani dokaz koji će uzdrmati političku scenu, Trebješanin objašnjava da je to bilo očekivano.

"Već smo imali iskustva sa krupnim optuženicima od kojih se očekivalo isto. Bilo je jasno da ni Šarić to neće uraditi, jer i sam zna da time sebi može otežati položaj", navodi Trebješanin.

Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da diskreditovanje političara ne idu u prilog Šarićevom konceptu odbrane - nevine žrtve zavere.

"Da je želeo da bilo koga raskrinka, to bi i uradio, pogotovu ako bi sebe rešio bede. Pokazuje moć iz pozicije nemoćnog, samouvereno veruje u pobedu, a prepušten je sudu na milost i nemilost. Za njega je sudnica vrsta teatra u kome su podeljene uloge. Njegova uloga je da bude žrtva sa dva podignuta prsta", dodaje Milivojević.

Izvor: Blic

foto: e-atock/MUP Srbije

Foto: e-atock/MUP Srbije

Pogledajte još