Vujošević: Vučiću, ne mogu svi da te vole

Finansijska kriza u Košarkaškom klubu Partizan, koja je postala već redovna tema konferencija za novinare Duška Vujoševića, izdignuta je na još viši nivo time što je klub bio primoran da pozajmi novac za put u Krasnodar na utakmicu Top16 faze Evrolige protiv Lokomotive Kubanj.

Trener Partizana podsetio je da ekipi posle gostovanja u Rusiji predstoji važan meč ABA lige protiv Cedevite, koji bi mogao da odluči sa kim će se sastati u polufinalu završnog turnira.

"U ovakvoj situaciji bilo bi idealno da u Rusiju putujemo čarter letom, ali mi umesto toga moramo da pozajmljujemo novac od privatnika i da idemo tamo redovnom avionskom linijom. Šta da vam kažem, kada je povratak u Beograd, uz dugo čekanje na aerodromu u Beču, planiran za subotu u 23 časa".

ŠTA ĆE ZVEZDI HALA ZA TRENINGE?

Duško Vujošević prokomentarisao je i odluku gradskih vlasti i Ministarstva sporta i omladine da predstojećeg leta počne izgradnja trenažne dvorane, namenjene Partizanu i Crvenoj zvezdi.

"Dok su Vesić i ekipa na vlasti, ništa ovde ne može da bude normalno. Podsećam još jednom da je nama ta dvorana obećana kao nagrada za plasman na Fajnal for Evrolige 2010. godine. Šta će Zvezdi dvorana za treninge kada oni sa FMP Železnikom već imaju dve", pita se strateg crno-belih.

Vujošević je po ko zna koji put u poslednje vreme saopštio da se klub, pa i kompletno Sportsko društvo Partizan nalaze na "tački pucanja".

"Ako se neke stvari bitno ne promene plašim se da će se košarka sledeće godine u Srbiji igrati samo na jednom mestu - u Crvenoj zvezdi".

Upitan da li je tim povodom bilo kontakata sa Ministarstvom sporta i omladine ili nekim od nadležnih državnih funkcionera, trener Partizana podsetio je na sastanak sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem još pre početka sezone, kada su Vučićevim angažmanom obezbeđena sponzorstva kompanija Telekom Srbija i NIS.

"Vučić nam je tom prilikom obećao da će pronaći dodatnu sumu novca koja nam je neophodna za funkcionisanje, radi se o cifri od 400.000 evra. Polovinu obećanja je ispunio, drugi deo nije, jer ga je poremetilo skandiranje protiv njega (na utakmicama fudbalera i košarkaša Partizana prim. aut). Ja mislim da Partizanu pripadaju sponzori kao prvaku Srbije koji dostojno reprezentuje zemlju van njenih granica".

Vujošević je potom ilustrovao klupsku besparicu sopstvenim primerom.

"Ja sam za ove dve sezone uzeo samo tri plate, preciznije nedavno sam uzeo pola plate da bi novac dobili oni kojima je on potrebniji. Igrači su od početka sezone dobili po dve ili tri stipendije, ali to su dugovanja još od prošle sezone. Sada pozajmljujemo pare za put i smeštaj... Ja zaista ne mogu da utičem na to šta će publika kome da skandira. I Vučić mora da shvati da nije u Severnoj Koreji, pa da ga svi vole".

Upitan koliko je tačno Partizanu potrebno novca da bi sledeću sezonu dočekao u solventnom stanju, Vujošević je odgovorio da ne zna tačnu cifru, ali da je pomoć hitno potrebna.

"Mala država kao što je Srbija mora da čuva svoje institucije. Partizanu je potrebna pomoć i u kadrovskom smislu, ali takođe i u blagonaklonijem odnosu države. Mi smo valjda jedini klub koji porez plaća sa kamatama".

Izvor: MONDO
Foto: Beta - Branislav Božić

Pogledajte još