Potresna pisma tinejdžera koji su ubili policajca, pa zajedno presudili sebi

Aleksandrija Holingherst

“Ti si beskorisna, glupa i pokvarena p...a. Volela bih da se nikada nisam rodila”, napisala je Aleksandrija Holingherst (17) u ogorčenoj poruci svojoj majci Džejn Holingherst, do koje je došao ovaj internet portal.

Aleks je napisala niz pisama - jedno majci, jedno ocu i jedno svojoj mlađoj sestri Hani - ali ni u jednom nije spomenula da namerava da se ubije, niti da želi da umre, navodi policija i ističe da im je ona jedan dan pre nestanka izričito rekla da ne pomišlja na samoubistvo. Zbog toga je porodica tinejdžerke uverena da ju je ubio upravo njen verenik Brendon Gud.

U svojim pismima Aleks daje oduška gnevu prema majci, oprašta se od oca i mlađe sestre i govori dečku Brendonu koliko se raduje zajedničkom životu s njim.

U pismu adresiranom na oca, izvinjava se što mu je priređivala razočaranja:

“Oprosti mi, promenila sam se. Volela bih da možemo da vratimo film. Volim te iz sveg srca, ali više ne mogu. Svakim danom mi je bilo sve teže.”

U ogorčenom pismu majci Aleks joj kaže da je “isuviše glupa i zaokupljena sobom da bi makar pokušala da je sasluša i razume”, pošto joj je priznala da je u depresiji i da pomišlja na samoubistvo.

Kajanje zbog oca

“Molim te da shvatiš da mi se povraća kada nas ljudi porede”, piše ona dalje. “Da sam ostala još koji minut duže, obojila bih zidove i umrljala tepihe svojom krvlju, da bi ti mogla da je opereš.” “Biće to mali godišnji odmor od mojih roditelja, a kada se vratim, možda ću postati zahvalnija”, napisala je ona i dodala da joj je “potreban odmor od kučke” (aludirajući na majku).

(old_image)
Brendon Gud

Ni reči o samoubistvu u poslednjem pismu

U poslednjem pismu od 10. marta, koje je Aleks napisala Brendonu, ona zamišlja kako bi to izgledalo kad bi živela s njim kao gospođa Gud, a ne kako bi bilo da umre sa njim.
Spisak stvari koje treba da nabavi, na kome su se našli “žilet, jastuci, ćebe, odeća” navodi na zaključak da se spremala da pobegne zajedno sa dečkom.

Nasuprot njoj, njen dečko Brendon Gud (18) izvinjava se roditeljima i kaže im da su on i Aleks bili vereni i da su želeli da zajedno umru.

“Ne budite tužni. Ovo je ono što sada želim. Umreću u miru sa ženom koju volim, ženom svojih snova, mojom verenicom (da, verili smo se!). Već sada mi mnogo nedostajete. Volim te, mama. Volim te, tata”, napisao je on.

I Brendon i Aleks su uhapšeni prošlog meseca zbog posedovanja marihuane. U pismu Brendonu, Aleks je izrazila nadu da je on uslovno oslobođen, ali i da bi ona volela da dobije kaznu zatvora.

Kancelarija šerifa okruga Polk saopštila je u međuvremenu da je majka 20. marta prijavila nestanak ćerke, dva dana pre fatalne pucnjave. Devojka se vratila kući u Devenport sledećeg dana, a na saslušanju je izjavila da ne razmišlja o tome da se ubije.

Nameravali da ukradu čamac i pobegnu u Panamu

Dejvid Holingherst (61), deda Aleksandrije Holingherst, kaže da je njegov sin Tom razgovarao sa njenim dečkom nekoliko sati pre pucnjave i da mu je pretio da će ga optužiti za silovanje u očajničkom pokušaju da ga odvoji od ćerke. On je rekao da je porodica sa užasom gledala kako njegova “lepa unuka” zastranjuje, krade i drogira se.

Prema njegovim rečima, Aleks se nakon nestanka 19. marta vratila kući, jer je samo tako mogla da pokupi sve što joj je potrebno pre nego što će ponovo pobeći zajedno sa Brendonom Gudom. Na pitanje da li veruje da je njegova unuka počinila samoubistvo ili ju je ubio dečko, on je odgovorio da više ne zna za šta je Aleks sposobna.

"Otkrili su da su planirali da odu u Klirvoter, ukradu čamac, a zaim njime odu do Paname i da žive negde na plaži", rekao je on.

Daily Mail, Nadlanu, Blic

Pogledajte još