Tajlandski satelit uočio 300 plutajućih objekata

Objekti su veličine od dva do 15 metara, i razbacani su na prostoru od oko 2.700 kilometara jugozapadno od Perta u Australiji.

Analitičari kažu da bi to mogao da bude ohrabrujući znak, i da bi mogao da odvede do olupine nestalog aviona.

Sa druge strane, nije još zvanično potvrđeno da su ovi objekti ikako povezani sa MH 370.

Juče je francuski satelit uočio 122 objekta u okeanu, koji takođe bi mogli da budu povezani sa nestankom aviona.

Porodice su najavile da će tužiti Malezijan erlajns i Boing.

"Verujemo da su oba optužena odgovorna za nesreću na letu MH 370",
rekla je Monika Keli, koja zastupa porodice stradalih. U međuvremenu, oni zahtevaju da im se daju dokazi koje krije crna kutija aviona, ali to će možda biti nemoguće.

Crna kutija možda zauvek izgubljena

Naime, analitičari i eksperti objašnjavaju da baterija na crnoj kutiji, pomoću koje ona emituje signale kako bi se lakše našla, traje do 7. aprila, a posle toga će se signal sve više gubiti. Američki uređaju koji služe za detektovanje crne kutije će biti na terenu tek 5. aprila, dakle samo dva dana pre nego što singnal prestane.

To bi moglo lako da znači da crna kutija nikada neće biti nađena, koja bi inače otkrila šta se desilo na letu MH 370 i na koji način je došlo do ove velike tragedije.

Porodicu je dodatno razbesnelo što se ispostavilo da je deo podataka u crnoj kutiji, ako se ona ikada i nađe, izbrisasan.

U trenutku kada je letelica izgubila kontakt sa kontrolnim tornjem, moguće je da se dao podataka izbrisao, navode malezijske vlasti.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.