Za ponedeljak, 17. avgust 2009.

BEOGRAD, 17. avgusta 2009. (Beta) - Beogradski listovi na naslovnim stranama danas pišu o demografskim podacima, predstojećoj sednici Vlade Srbije, posledicama saobraćajnih nesreća u Srbiji, kriminalu i ostalim temama.

ALO - O zločinu koji se dogodio u Zemunu, list piše pod naslovom "Prebili pa izbacili iz kola".

BLIC - "Izgubićemo dvadeset odsto stanovništva do 2050.", naslov je posvećen demografskim procenama, a zamenik predsednika Demokratske stranke Dušan Petrović kaže za list "Do rekonstrukcije Vlade samo uz dogovor".

BORBA - O stavu Srpske pravoslavne crkve prema homoseksualnoj populaciji, pod naslovom "Morski deo SPC priznaje brakove osoba koje su promenile pol". O slučaju osumnjičenih za zloupotrebe u preduzeću "Agroživ", u tekstu "Veštačenje radila privatna firma koja nije u Registru stalnih sudskih veštaka". O policijskoj saradnji Srbije i misije EU na Kosovu "Spreman sporazum sa Euleksom".

VEČERNJE NOVOSTI - O vraćanju nacionalizovane imovine list piše pod naslovom "Dedovina dogodine", a o novom zasedanju Vlade Srbije - "Lome koplja oko MMF". Intervju sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem naslovljena je "Kvadrat najviše 600 evra".

GLAS JAVNOSTI - O problemima predratne vlasnice hotela Astorija u tekstu "Gubi bitku sa državom". Pod naslovom "Bacio milion evra" list piše o Srbinu na privremenom radu u inostranstvu kome je propalo ulaganje.

DANAS - O predstojećoj rundi pregovora sa MMF-om list piše pod naslovom "Na stolu prazna kasa i spisak lepih želja", dok o neuspehu formiranja vlasti u opštini Voždovac list piše pod naslovom "SPS u klinču sa G17 plus". Zastarelom zakonu o odlikovanjima posvećen je naslov "Predsednik Tadić ne daje odličja nepostojeće države".

KURIR - "Izgorela starica", o posledicama požara koji se dogodio sinoć u Beogradu. List piše i o tome da političke stranke izbegavaju da podnesu završne račune u tekstu pod naslovom "Lovu na sunce".

POLITIKA - Saradnji MUP-a Srbije i Euleksa posvećen je naslov "Kosovo kivno na Evropu", a velikom broju saobraćajnih nesreća - "Crna nedelja na drumovima". "Manji gradovi izumiru zbog odlaska žena", izveštaj je o demografiji u Srbiji.

PREŠ - Podatke Ministarstva za dijasporu list prenosi pod naslovom "Srbi su danas najugroženiji narod u Evropi", dok je izjava ministarke finansija Diane Dragutinović naslovljena "Povećati porez na plate". O hapšenju nadrilekara list piše pod naslovom "'Dr Rosu' 12 godina robije".

PRIVREDNI PREGLED - "Akcija NIS neće ići ispod 96 evra", najavljuje generalni direktor te kompanije Kiril Kravčenko. Stručnjaci Privredne komore Srbije za list procenjuju "Tadić jača mostove između Srbije i Kine".

Pogledajte još